Vi använder kakor (cookies)

På dinpsykiskahalsa.se använder vi nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi använder också kakor för webbanalys.

Läs mer om vilka kakor vi använder.

Hantera kakor

Här kan du välja vilka kakor du vill godkänna.

Nödvändiga

Nödvändiga kakor går inte att stänga av eftersom vår webbplats inte fungerar utan dessa. Nödvändiga kakor bidrar till att våra tjänster är säkra och fungerar som de ska, till exempel säker inloggning.

Kakor för inställningar är kakor som låter webbplatsen komma ihåg information som ändrar hur webbplatsen fungerar eller visas. Detta kan till exempel vara föredraget språk eller regionen du befinner dig i.

Kakor för statistik hjälper en webbplatsägare att förstå hur besökare interagerar med webbplatser genom att samla och rapportera in information anonymt.

Folkhälsomyndigheten För dig som ung vuxen

Det handlar om dig

En sajt om att vara ung, att må bra och hur man hanterar de utmaningar man möter i vardagen. Här hittar du fakta, tips och råd som hjälper dig att ta hand om din psykiska hälsa.

Anders Hansen sitter i en studio
Att känna ångest i sig är inte farligt.

Stress och ångest – förstå dina känslor bättre

Vet du vad stress, oro och ångest är och beror på? I den här filmen förklarar Anders Hansen, Ullakarin Nyberg och Kristina Bähr hur du bättre kan förstå och tolka dina känslor, vad som är "normalt" och när du behöver söka hjälp.

Se filmen (5:51): Stress och ångest – förstå dina känslor bättre Se filmen (5:51): Stress och ångest – förstå dina känslor bättre
Hillevi Busch i utomhusmiljö

Negativa känslor – så kan du hantera dem

Vill du bli bättre på att hantera jobbiga känslor? I den här filmen ger Hillevi Busch, Kristina Bähr, Anders Hansen och Ullakarin Nyberg sina bästa råd och tips för hur du kan bli bättre på att hantera stress, oro, ilska, ångest och andra negativa känslor.

Se filmen (5:05): Negativa känslor – så kan du hantera dem Se filmen (5:05): Negativa känslor – så kan du hantera dem
Ullakarin Nyberg sitter i en studio

Förväntningar – så kan de påverka hur du mår

Går det att vara lycklig hela tiden? Vad är normala upp- och nedgångar i livet? Hur påverkar sociala medier hur vi mår psykiskt? I den här filmen förklarar Ullakarin Nyberg och Anders Hansen hur våra egna och omgivningens förväntningar kan påverka vår psykiska hälsa.

Se filmen (5:01): Förväntningar – så kan de påverka hur du mår Se filmen (5:01): Förväntningar – så kan de påverka hur du mår
Anders Hansen går i en park
Man blir mer kreativ timmen efter motion.

Fysisk aktivitet och psykisk hälsa

Att vara aktiv och röra på sig har en mängd positiva effekter, både fysiskt och psykiskt. I den här filmen berättar Anders Hansen, Marita Friberg, Örjan Ekblom och Maj-Lis Hellenius om sambandet mellan fysisk aktivitet och psykisk hälsa och hur vi kan få in mer rörelse i vardagen.

Se filmen (5:10): Fysisk aktivitet och psykisk hälsa Se filmen (5:10): Fysisk aktivitet och psykisk hälsa