Vi använder kakor (cookies)

På dinpsykiskahalsa.se använder vi nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi använder också kakor för webbanalys.

Läs mer om vilka kakor vi använder.

Hantera kakor

Här kan du välja vilka kakor du vill godkänna.

Nödvändiga

Nödvändiga kakor går inte att stänga av eftersom vår webbplats inte fungerar utan dessa. Nödvändiga kakor bidrar till att våra tjänster är säkra och fungerar som de ska, till exempel säker inloggning.

Kakor för inställningar är kakor som låter webbplatsen komma ihåg information som ändrar hur webbplatsen fungerar eller visas. Detta kan till exempel vara föredraget språk eller regionen du befinner dig i.

Kakor för statistik hjälper en webbplatsägare att förstå hur besökare interagerar med webbplatser genom att samla och rapportera in information anonymt.

Folkhälsomyndigheten Din psykiska hälsa

Tillgänglighet för dinspykiskahalsa.se

Folkhälsomyndigheten står bakom den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda den. Det här dokumentet beskriver hur Dinpsykiskahalsa.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Vi är medvetna om att delar av Dinpsykiskahalsa.se inte är helt tillgängliga. Se avsnittet om innehåll som inte är tillgängligt nedan för mer information.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Om du behöver innehåll från Dinpsykiskahalsa.se som inte är tillgängligt för dig, men som är undantaget från lagens tillämpningsområde enligt beskrivning nedan, kan du meddela oss. Svarstiden är normalt 5 dagar.

Du kan kontakta oss på följande sätt:

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, meddela oss så att vi får veta att problemet finns.

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn över lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar ditt påpekande om bristande webbtillgänglighet eller din begäran om tillgängliggörande av innehåll kan du anmäla till Myndigheten för digital förvaltning.

Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet

Den här webbplatsen är delvis förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Otillgängliga delar beskrivs nedan.

Innehåll som inte är tillgängligt

Det innehåll som beskrivs nedan är på ett eller annat sätt inte helt tillgängligt.

Färger

  • Några texter har låga kontraster och kan vara svåra att se.
  • Fokusmarkeringen har ibland låg kontrast och kan vara svår att se.

Rubriker, länkar och knappar

  • Det saknas rubriker i sidfoten, cookies och delar av webbplatsen.
  • Rubriknivåerna under Ämnen är inte helt logiska.
  • Namnen är otydliga på knappar och länkar i Veckans fråga, Testa dig själv och för artiklar.
  • Det kan vara svårt att förstå vart en del länkar leder.

Navigera utan mus

  • I listan med filmer är det svårt att nå alla filmer utan mus.
  • I fönstret Testa dig själv kan fokus hamna utanför fönstret.

Uppläsning

  • När nytt innehåll fälls ut eller visas så blir det ibland inte uppläst för skärmläsaranvändare och det kan vara lätt att missa.

Förstoring och textzoom

  • Det finns ett fåtal texter som inte går att läsa vid förstoring.

Hur vi testat webbplatsen

WCAG Networks har gjort en oberoende granskning av dinpsykiskahalsa.se. Vi granskar också regelbundet tillgängligheten både med automatiserade verktyg (Wave) och genom intern manuell granskning.

Senaste bedömningen gjordes den 19 december 2022.

Redogörelsen uppdaterades senast den 20 december 2022.

Uppdaterat: 2022-12-20