Vi använder kakor (cookies)

På dinpsykiskahalsa.se använder vi nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi använder också kakor för webbanalys.

Läs mer om vilka kakor vi använder.

Hantera kakor

Här kan du välja vilka kakor du vill godkänna.

Nödvändiga

Nödvändiga kakor går inte att stänga av eftersom vår webbplats inte fungerar utan dessa. Nödvändiga kakor bidrar till att våra tjänster är säkra och fungerar som de ska, till exempel säker inloggning.

Kakor för inställningar är kakor som låter webbplatsen komma ihåg information som ändrar hur webbplatsen fungerar eller visas. Detta kan till exempel vara föredraget språk eller regionen du befinner dig i.

Kakor för statistik hjälper en webbplatsägare att förstå hur besökare interagerar med webbplatser genom att samla och rapportera in information anonymt.

Folkhälsomyndigheten Din psykiska hälsa

Hur vanligt är depression?

Depression är en av de vanligaste psykiatriska diagnoserna bland vuxna. Totalt säger nästan var femte person i Sverige att de någon gång fått diagnosen depression. Depression är dubbelt så vanligt bland kvinnor som bland män.

En av fem har fått diagnosen depression

Totalt säger nästan var femte person i Sverige att de någon gång fått diagnosen depression, och under det senaste året är det ungefär 3 procent som fått diagnosen. Det är nästan dubbelt så vanligt bland kvinnor som män. Depression är en av de vanligaste psykiatriska diagnoserna bland vuxna.

Stapeldiagram som visar Andelen som säger att de fått diagnosen depression senaste året. 16 till 29 år: kvinnor ca 6% och män ca 2%. 30 till 44 år: Kvinnor ca 6% och män ca 3%. 45 till 64 år: Kvinnor ca 4% och män ca 2%. 65 till 84 år: Kvinnor ca 2% och män ca 1%. 85 år eller mer: Kvinnor ca 3% och män ca 1%.

Uppdaterat: 2022-11-22