Vi använder kakor (cookies)

På dinpsykiskahalsa.se använder vi nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi använder också kakor för webbanalys för att kunna förbättra webbplatsen.

Hantera kakor

Här kan du välja vilka kakor du vill godkänna.

Nödvändiga

Nödvändiga kakor går inte att stänga av eftersom vår webbplats inte fungerar utan dessa. Nödvändiga kakor bidrar till att våra tjänster är säkra och fungerar som de ska, till exempel säker inloggning.

Kakor för inställningar är kakor som låter webbplatsen komma ihåg information som ändrar hur webbplatsen fungerar eller visas. Detta kan till exempel vara föredraget språk eller regionen du befinner dig i.

Kakor för statistik hjälper en webbplatsägare att förstå hur besökare interagerar med webbplatser genom att samla och rapportera in information anonymt.

Folkhälsomyndigheten Din psykiska hälsa

Alkohol är en riskfaktor för psykisk ohälsa

Alkohol är en riskfaktor för ohälsa bland unga och kan leda till bland annat självskador, våld och beroende. Om man dricker för mycket kan det skapa problem både för en själv och för andra. Alkohol kan även försämra den psykiska hälsan genom att det bidrar till oro och ångest och att man sover sämre.

För många ingår alkohol i det sociala livet, som en del av en matupplevelse eller som en del i samband med firande och fest. Men många dricker för mycket, och det kan leda till både psykiska och fysiska problem. Skador på grund av alkohol är vanliga och om man dricker för mycket alkohol kan det skapa problem på jobbet och i vardagen och det kan drabba andra. 

Alkohol kan bidra till ökad oro, ångest och sömnsvårigheter

Alkohol är en riskfaktor för ohälsa bland unga och kan leda till bland annat självskador, våld och beroende. Om man är påverkad ökar risken för att göra saker som drabbar både en själv och andra negativt. Dessutom sover man sämre när man har druckit alkohol, och kan få mer oroskänslor och ångest. Det är aldrig bra att dricka alkohol för att lindra sådana känslor.

Stöd kring alkoholvanor

Alkohollinjen.se är en stödlinje för dig som funderar över dina egna alkoholvanor eller som påverkas av någon annans alkoholvanor.

Alkohollinjen.se

 

Uppdaterat: 2022-01-09