Vi använder kakor (cookies)

På dinpsykiskahalsa.se använder vi nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi använder också kakor för webbanalys.

Läs mer om vilka kakor vi använder.

Hantera kakor

Här kan du välja vilka kakor du vill godkänna.

Nödvändiga

Nödvändiga kakor går inte att stänga av eftersom vår webbplats inte fungerar utan dessa. Nödvändiga kakor bidrar till att våra tjänster är säkra och fungerar som de ska, till exempel säker inloggning.

Kakor för inställningar är kakor som låter webbplatsen komma ihåg information som ändrar hur webbplatsen fungerar eller visas. Detta kan till exempel vara föredraget språk eller regionen du befinner dig i.

Kakor för statistik hjälper en webbplatsägare att förstå hur besökare interagerar med webbplatser genom att samla och rapportera in information anonymt.

Folkhälsomyndigheten Din psykiska hälsa

Mobbning ökar risken för psykisk ohälsa

Återkommande utsatthet och kränkningar kan påverka vår psykiska hälsa. Kränkningar kan bestå av nedsättande kommentarer, våldshandlingar eller hot och förekommer bland både barn och vuxna. Mobbning handlar om att kränka och behandla en eller flera personer illa vid återkommande tillfällen. Arbetsgivare och skola har ett ansvar att förebygga och åtgärda kränkningar och mobbning.

Återkommande utsatthet och kränkningar kan påverka vår psykiska hälsa

Ingen ska behöva bli utsatt för kränkande behandling. Återkommande utsatthet och kränkningar kan påverka vår psykiska hälsa. Kränkande behandling kan bestå av nedvärderande eller elaka ord, skvaller, förlöjliganden, fysiskt våld, utfrysning eller hot. Det kan hända någon enstaka gång eller vid upprepade tillfällen, det senare brukar kallas mobbning. 

Om man känner sig utsatt

Skolan har ett ansvar att arbeta förebyggande mot kränkande behandling och mobbning. Om en elev trots detta blir utsatt har skolan också ett ansvar att agera och åtgärda detta. Läs mer om vad som gäller och hur du kan få hjälp på Barn- och elevombudets sida.

Om man blir utsatt för kränkande särbehandling på arbetsplatsen har arbetsgivaren ett ansvar att åtgärda detta och se till att det inte upprepas. Läs mer om mobbning på arbetsplatsen på Arbetsmijöverkets hemsida.

Uppdaterat: 2022-01-03