Vi använder kakor (cookies)

På dinpsykiskahalsa.se använder vi nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi använder också kakor för webbanalys för att kunna förbättra webbplatsen.

Hantera kakor

Här kan du välja vilka kakor du vill godkänna.

Nödvändiga

Nödvändiga kakor går inte att stänga av eftersom vår webbplats inte fungerar utan dessa. Nödvändiga kakor bidrar till att våra tjänster är säkra och fungerar som de ska, till exempel säker inloggning.

Kakor för inställningar är kakor som låter webbplatsen komma ihåg information som ändrar hur webbplatsen fungerar eller visas. Detta kan till exempel vara föredraget språk eller regionen du befinner dig i.

Kakor för statistik hjälper en webbplatsägare att förstå hur besökare interagerar med webbplatser genom att samla och rapportera in information anonymt.

Folkhälsomyndigheten Din psykiska hälsa

Sociala relationer är viktiga för vår psykiska hälsa

Att ha sociala relationer, träffa familj, vänner och andra viktiga personer i ens närhet kan vara positivt för den psykiska hälsan. Det handlar om att trivas och utvecklas tillsammans med andra, men också att ha människor omkring sig som kan ge stöd, hjälp och trygghet. När livet känns jobbigt kan det kännas lättare om man har någon att luta sig emot. Man kan också själv vara ett stöd för andra.

Det finns många olika typer av sociala relationer. Det kan vara familj eller nära vänner, men också klasskompisar, studiekamrater, kollegor, medlemmar i en förening eller kontakter på nätet. 

Alla har olika behov när det gäller relationer och umgänge, och det kan också variera över tid. Det är därför bra att hitta sin egen balans mellan egentid och tid tillsammans med andra. Vissa behöver många vänner medan en eller två kan räcka för någon annan.

Det är viktigt att sociala relationer ger energi, gemenskap, trygghet och möjlighet att vara sig själv. Men vi måste också bidra själva, det finns alltid ett ge och ta. Sociala relationer och nätverk skapas inte över en natt utan behöver oftast växa fram över tid. Sociala relationer kommer och går och förändras genom livet och vi behöver vårda och ta hand om våra viktiga relationer. 

Läs mer

Umgås med människor som får dig att må bra

Uppdaterat: 2022-01-05