Vi använder kakor (cookies)

På dinpsykiskahalsa.se använder vi nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi använder också kakor för webbanalys.

Läs mer om vilka kakor vi använder.

Hantera kakor

Här kan du välja vilka kakor du vill godkänna.

Nödvändiga

Nödvändiga kakor går inte att stänga av eftersom vår webbplats inte fungerar utan dessa. Nödvändiga kakor bidrar till att våra tjänster är säkra och fungerar som de ska, till exempel säker inloggning.

Kakor för inställningar är kakor som låter webbplatsen komma ihåg information som ändrar hur webbplatsen fungerar eller visas. Detta kan till exempel vara föredraget språk eller regionen du befinner dig i.

Kakor för statistik hjälper en webbplatsägare att förstå hur besökare interagerar med webbplatser genom att samla och rapportera in information anonymt.

Folkhälsomyndigheten Din psykiska hälsa

4 av 10 har svårt att sova

Drygt 40 procent av befolkningen säger sig ha svårt att sova och sömnproblem är vanligare bland kvinnor och bland äldre.

 

 

Äldre har oftare besvär med sömnen än yngre och problemen verkar öka i 40-50-årsåldern. Sömnbesvär är också generellt vanligare bland kvinnor (48 %) än bland män (37 %). I gruppen 45-64 år rapporterar ungefär 54 % av kvinnorna att de har lätta eller svåra sömnsvårigheter.

Läs mer

Uppdaterat: 2023-09-15